П’ята частина "Місія нездійсненна" з Томом Крузом стала лідером світового прокату

Пригодницький бойовик режисера Крістофера МакКворрі "Місія нездійсненна. Нація ізгоїв" очолив американський і світовий кінопрокат

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Variety.

Продовження популярної кінофраншизи, п'ята частина бойовика з Томом Крузом у головній ролі, стала кращим фільмом вікенду як у світовому прокаті, так і на американському кінопрокатному ринку.

Кінострічка "Нація ізгоїв" стартувала в США зі зборами в розмірі $56 млн, у той час, як у світовому прокаті збори картини досягли $65 млн. Таким чином, загальні збори кінострічки за вікенд склали $121 млн. 

Попередні чотири частини бойовика про агента Ітана Ханте в цілому зібрали в прокаті понад $2 млрд.

Друге місце в американському бокс-офісі займає ще один дебютант тижня - пригодницька комедія "Канікули", що зібрала в прокаті $14,8 млн. 

Трійку лідерів замикає супергеройський фільм "Людина-мураха", заснований на персонажах однойменної серії коміксів Marvel. За уїкенд збори марвеловської стрічки досягли $12,6 млн., а загальні збори за весь час в прокаті склали більше $132 млн.

Нагадаємо, що нещодавно Том Круз оголосив про початок роботи над зйомками 6-ї частини популярної кінофраншизи "Місія нездійсненна"