В український прокат виходить фільм-номінант на "Оскар" із Джейком Джилленхолом

На великі екрани України 6 серпня виходить стрічка "Стрінгер", номінована цього року на премію Американської кіноакадемії

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі дистриб'ютора "Артхаус Трафік".

У головній ролі – Джейк Джилленхол, зірка фільмів "Горбата гора" і "Донні Дарко".

"Стрінгер" – гостросюжетний трилер про кримінального хронікера з Лос-Анджелеса. Безробітний Лу Блум стає свідком того, як аматорська знімальна група фіксує автомобільну аварію. Він вимінює крадений велосипед на камеру і знімає власний матеріал. Директор новин купує запис і переконує Блума продовжити роботу. Незабаром стає зрозуміло, що заради по-справжньому цінних кадрів той не зупиниться ні перед чим.

Фільм "Стрінгер" приніс Джейку Джилленхолу номінацію на "Золотий глобус" за найкращу чоловічу роль і ряд премій від акторських гільдій. Режисер фільму Ден Гілрой відомий у Голлівуді передовсім як сценарист ("Еволюція Борна", "Жива сталь"). За "Стрінгера" Гілрой – цього разу режисер і сценарист в одній особі – був номінований на "Оскар" за найкращий сценарій. "Стрінгер" увійшов до десятки найкращих фільмів 2014 за версією Національної ради кінокритиків США.

Починаючи з 6 серпня, сеанси проходитимуть у кінотеатрах Києва, Вінниці, Дніпропетровська, Житомира, Луцька, Одеси, Харкова та Чернігова.