ЄС дасть Македонії 90 тисяч євро на мігрантів

ЄС передасть Македонії 90,5 тис. євро зі своїх гуманітарних фондів, для того щоб та впоралася з напливом мігрантів

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на агентство META.mk.

ЄС виділив кошти Червоному Хресту Македонії, відтак організація зможе надати допомогу близько 4600 особам у найближчі три місяці.

Фінансова підтримка призначена приймальному пункту для мігрантів у Скоп'є, а також для залізничних станцій на південному та північному кордонах країни.

"Ця підтримка охоплюватиме основні потреби, такі як первинне медичне забезпечення, водопостачання, харчування, гігієнічні пакети, ковдри, одяг, взуття, дитячі товари", - повідомили в місії ЄС в Скоп'є.

Варто зазначити, що Македонія є своєрідним перевалочним пунктом для мігрантів: звідти вони вирушають в інші країни Європи. 

Нагадаємо, в останні дні мігранти намагаються прорватися до Британії. 28 липня близько двох тисяч мігрантів зробили спробу потрапити з території Франції в тунель під Ла-Маншем з метою нелегального переїзду до Великої Британії. Пізніше Девід Кемерон сказв, що збирається натравити на мігрантів більше собак і збудувати додаткові загородження, щоб урятувати британських відпочивальників і водіїв. 2 серпня ще майже 400 мігрантів намагались прорватись до Великої Британії через Євротунель під Ла-Маншем.