Чемпіон України підтвердив участь у Єврокубку

"Хімік" з Южного погодився грати у баскетбольному континентальному турнірі

Окрім українського клубу, свою участь у новому турнірі під егідою Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій (ФІБФ) підтвердили ще 54 клуби, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на basket.com.ua.

У змаганнях, що стартують 28 жовтня, команди будуть розподілені географічно на дві конференції, які також враховуватимуть кількість команд-учасниць від кожної країни. Кожна конференція складатиметься з семи груп по чотири клуби.

Кожен клуб зіграє по три гри в своїй групі вдома і на виїзді. Перші дві команди разом з чотирма кращими третіми клубами групи потраплять до топ-32.

Раунд 32 буде мати схожий формат. Дві кращі команди з кожної групи виходять до плей-офф (топ-16). Фінал чотирьох пройде з 29 квітня по 1 травня 2016.

Посів був складений на основі результатів в європейських клубних змаганнях в останні роки, а також клубних рейтингів у внутрішніх лігах минулого сезону.

Нагадаємо, що раніше "Хімік" відмовився від участі у єврокубках  через заборону проводити домашні матчі у Южному. Україна буде представлена в континентальних змаганнях після річної перерви.