Крим повернеться до України раніше, ніж очікують, - Клімкін

Санкції проти Росії за анексію Криму та створена нею ситуація на півострові забезпечать повернення автономії в склад України

Про це в ефірі програми "Свобода слова" заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Українську правду".

За його словами, анексія Криму порушила міжнародні принципи, тому "санкції проти Росії за анексію Криму не знімуть ніколи".

"Ніхто не буде ніколи інвестувати в Крим, ніхто не приїде в Крим…Таким чином Крим повернеться до України. І я стверджую, що це відбудеться набагато раніше, ніж багато хто очікує", - запевнив Клімкін.

Міністр вважає, що відсутність будь-яких інвестицій, корупція, бандитизм та ускладнення економічної ситуації позбавлять Росію прихильників серед українського населення.

"Рано чи пізно, але Росія буде змушена сісти за стіл переговорів. І це питання не лише санкцій, які не будуть зняті ніколи за визначенням. Це буде економічна ситуація, коли ніякий нормальний розвиток не можливий. І третє. Це те, що там відбувається. Це навіть на тлі загальної Росії - хвиля корупції і криміналу, який існує в Криму, - вона отверезить тих, хто перебуває під впливом російської пропаганди", - впевнений Клімкін.

Водночас він повідомив, що МЗС підготувало пакет економічних санкцій проти Росії за окупацію Криму, і скоро вони будуть підтримані Кабміном.