Мери великих міст об'єдналися в партію "Наш край" і йдуть на вибори

Нова політична сила, яка об'єднала мерів і відомих регіональних діячів, буде називатися "Наш край" і піде на місцеві вибори

Про це йдеться в заяві одного з керівників цієї політичної сили, у минулому першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака.

"У назві політичної партії відображається основна її цінність, заради чого вона існує. У назвах більшості українських мега-партій красуються прізвища політиків. Ми не плануємо працювати на вождів, так і їх прізвищ у назві нашої політичної сили не буде. Партія буде називатися "Наш край". Бо для кожного з нас Україна починається з рідного краю", - повідомив Мазурчак.

За його словами, до "Нашого краю" долучився народний депутат Антон Кіссе.

"Вчора до нашої ініціативи приєднався народний депутат від Одеської області Антон Кіссе. Він представляє "Наш край" і має безпосередній стосунок до розвитку області", - зазначив Мазурчак.

Він нагадав, що раніше в політсилу вже увійшли мери і регіональні лідери, нардеп з Харкова Олександр Фельдман, нардеп VII скликання із Запоріжжя Сергій Кальцев, мер Миколаєва Юрій Гранатуров і мер Маріуполя Юрій Хотлубей.

За словами Мазурчака, цього тижня до "Нашого краю" планують приєднатися мери та місцеві лідери багатьох областей, і закликав усіх небайдужих до проблем свого краю, приєднуватися до цієї ініціативи.

"Сьогодні ми ведемо консультації з нашими колегами з різних областей країни - міськими і сільськими головами, депутатами місцевих рад, лідерами і активістами своїх міст і сіл. Вони поділяють наші цінності", - зазначив Мазурчак.

"Переконаний, на цих виборах господарники переможуть популістів", - резюмував Мазурчак.

Нагадаємо, в минулий четвер, 30 липня, в Києві було презентовано створення нової політичної сили, до якої увійдуть мери і регіональні лідери. Творці нової політичної сили кажуть, що політики у Києві забули про регіони і згадують про них лише під час виборів, яскравим прикладом чого є ситуація на 205-му окрузі в Чернігові, а тому закликають усіх мерів та інших регіональних лідерів об'єднатися у велику політичну силу, щоб реально працювати над децентралізацією.