МВС запровадить санкції щодо російських партнерів по "бізнесу" Курченка та Азарова

Управління із забезпечення повернення активів, набутих злочинним шляхом, МВС України підготувало перелік осіб, стосовно яких хочуть ввести санкції в Україні

Про це стало відомо Еспресо.TV 

Окрім громадян України, причетних до масового виведення коштів за кордон та багатомільярдному ухиленні від сплати податків (Сергій Курченко, Олексій Азаров та ін), пропонується  включити до списку їх російських партнерів, які свідомо брали участь у наповненні українського ринку контрабандою, з якої не сплачувалися податки та збори до бюджету у 2012 -2014 роках. Зокрема, пропонується включити до Списку санкцій російську компанію "ЛукОйл".

Також Управління готує матеріали щодо участі у відмиванні та виведенні коштів за кордон низкою банківських установ, які потенціально вчинили діяння, що підпадають під умови для застосування санкцій.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що направив в Кабінет міністрів пакет антиросійських санкцій.

Окрім того, Міністерство фінансів США 30 липня розширило санкції щодо Росії. Вони стосувалися 12-х осіб (серед них Сергій Курченко, Олександр Янукович, Едуард Ставицький, Андрій Клюєв) та низки російських компаній.