ООН каже, що у "Ісламській державі" ходить цінник на рабів-дітей

Організація Об’єднаних Націй заявляє, що має документ із цінами на полонених "Ісламської держави", яких продають у рабство

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Independent.

Спеціальний представник Генерального секретаріату ООН з питань сексуального насилля під час конфліктів Зайнаб Бангура стверджує, що між бойовиками "Ісламської держави" у Сирії та Іраку ходить цінник на дітей-рабів. Документ потрапив до чиновниці ще у листопаді, але його автентичність вона змогла підтвердити лише зараз.

За її словами, найдорожче продають дітей від одного до дев’яти років, за ціною близько $165. Старші діти і жінки коштують тим менше, чим більше їм років.

Спочатку рабів, зазвичай полонених єзидів, пропонують спочатку лідерам "Ісламської держави", а потім виставляють на продаж для іноземних покупців. Зазвичай це багаті чоловіки із країн Близького Сходу. Тут раби коштують тисячі доларів, і лише до звичайних бойовиків полонені потрапляють за "зниженими " цінами, що коливаються близько сотні доларів.

Минулого року, зазначає видання, "Ісламська держава" випустила брошуру з поводження із рабами жіночої статі. У ній містилися виправдання із Корану для низки жорстоких злочинів, у тому числі зґвалтувань та побиття рабинь.