У Києві покажуть та розкажуть, як розвивалась українська література періоду Незалежності

Протягом серпня PinchukArtCentre проведе літературну програму "Межі поколінь: 1985-2004"

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі PinchukArtCentre.

У серпні щовівторка та щочетверга PinchukArtCentre запрошує на серію лекцій, дискусій та читань в рамках літературної програми "Межі поколінь: 1985-2004", яка, як і виставка "На межі", буде присвячена періоду становлення української Незалежності та знаковим творам вітчизняних письменників 1985-2004 років.

Лекційна частина літньої літературної програми розпочнеться 4 серпня з лекції-відкриття "Вісімдесятники: з андеграунду до мейнстріму", яку прочитає письменник, публіцист, президент Українського центру Міжнародного ПЕН-Клубу Микола Рябчук.  Наступні лекції в PinchukArtCentre прочитають письменник і критик Михайло Бриних, літературознавець і культуролог Тамара Гундорова та письменниця Оксана Забужко.

Щочетверга в PinchukArtCentre відбуватимуться традиційні дискусії та літературні читання. Зокрема, 6 серпня письменники, представники різних літературних поколінь, дискутуватимуть про здобутки і втрати українських 1990-х років та першого десятиліття 2000-х в історії нової української літератури. Серед учасників дискусії – Юрій Щербак, Людмила Таран, Антон Санченко, Олена Стяжкіна та Антон Кушнір. 

В інші вівторки та четверги серпня на відвідувачів чекають зустрічі з Олескієм Чупою, Іриною Цілик, Павлом Коробчуком та іншими, які презентуватимуть твори Андруховича, Жадана, Забужко та інших. 

Завершиться програма діалогом письменниці Лариси Денисенко і художниці Влади Ралко про природу письменницьких і мистецьких щоденників та зустріччю з акторкою Галиною Стефановою і літературознавцем, режисером Романом Веретельником. В рамках літературної програми в PinchukArtCentre відбудеться дійство за мотивами популярних вистав та їхнє обговорення.

В рамках виставки представлять понад 40 арт-проектів видатних українських художників і колективів, чиї мистецькі практики формувалися в часи розпаду СРСР та перші роки незалежності України.

Вхід на заходи безкоштовний.