У Лаврова пояснили, чому з Росії видворили шведського дипломата

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що оголошення персоною нон грата шведського дипломата є відповіддю на недавнє видворення зі шведської території російського дипломата

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу російського дипвідомства.

"МЗС Росії підтверджує, що днями персоною нон грата був оголошений дипломатичний співробітник посольства Швеції в Москві. Цей крок є заходом у відповідь на недружні дії шведської влади щодо дипломата посольства Росії у Стокгольмі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, шведському дипломату високого рангу було повідомлено про "небажаність" перебування в Москві, після цього він змушений відбути до Швеції.

При цьому Росія не висунула жодних конкретних звинувачень на адресу дипломата.

Тоді ж у шведському МЗС висловили припущення, що такий недружній крок можна пояснити тим, що нещодавно Швеція видворила російського дипломата, і це стало дією у відповідь.

За словами речника МЗС Швеції, російського дипломата було вислано за вчинок, який не личить дипломатові, зокрема, його звинуватили у порушенні Віденської конвенції, яка, зокрема, регулює питання дипломатичного імунітету і питання про шпигунство.