У Мінагрополітики створили робочу групу з питань захопленого в Криму держмайна

Мінагрополітики створює робочу групу з питань управління підпорядкованими державними підприємствами, які знаходяться на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим

Відповідний наказ підписав міністр Олексій Павленко, пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу відомства.

Головною метою робочої групи є опрацювання інформації щодо пошуку майна та грошових коштів, що належать захопленим державним компаніям. За дорученням Олексія Павленка, стосовно кожного аграрного державного підприємства, а також керівників, які очолювали їх в період анексії, мають бути підготовлені звернення до Генеральної прокуратури України, СБУ, МВС. Йдеться про підприємства зі сфери управління як міністерства, так і інших центральних органів виконавчої влади (Держлісагентства, Держрибагентства).

"Кожний, хто доторкнувся до наших підприємств та будь-якого іншого майна під час анексії півострова повинен чітко усвідомлювати наслідки порушення міжнародного та українського законодавства. І готуватися до відповідної реакцїі. Це стосується і фізичних, і юридичних осіб", — заявив Олексій Павленко.

Робочу групу у складі представників профільних департаментів відомства очолив радник міністра Олександр Лієв. Він підкреслив, що робота з повернення вкраденого державного майна вже набирає обертів. Досягнуто повного взаєморозуміння з представниками правоохоронних органів.

"Міністерство налагодило системну та конструктивну роботу з прокуратурою Автономної Республіки Крим. Всі заходи здійснюємо разом з прокурором Синчуком Василем Людвиговичем. Регулярно організовуємо спільні координаційні наради. Вже підготовлені та спрямовані десятки запитів і сотні звернень до різних інстанцій щодо введення санкцій стосовно фізичних і юридичних осіб", — повідомив Олександр Лієв.

Читайте також: Україна відключає електрику у Криму через обстріл Вуглегірської ТЕС, - ЗМІ.