У США будують гігантський літак, розміром більший, ніж футбольне поле

У міжнародному аерокосмічному порту в Мохаве у штаті Каліфорнія компанія Scaled Composites будує найбільший у світі літак Stratolaunch

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на Hi-News.ru.

Ідея повітряного гіганта належить співзасновнику компанії Microsoft.

Повітряний гігант матиме розмах крил більший, ніж у всіх існуючих нині літакІв, та уперше підніметься у повітря вже у 2016 році.

Літак Stratolaunch, який отримав прізвисько "Рух" на честь міфічного птаха, має два фюзеляжі, шість реактивних двигунів, 28 коліс шасі.

Найпримітніше у літака - крила, розмір яких становить 117 метрів.

"Якщо поставити цей літак посередині футбольного поля, його крила будуть виступати за лінію воріт на 5 метрів з обох сторін," - пояснив президент Scaled Composites Кевін Міккі.

Для будівництва літака було використано два лайнери Boeing, які були виведені з експлуатації. Проте вражаючий розмір – лише другорядний ефект від основної функції Stratolaunch.

Літак буде перевозити триступеневу ракету, яка після досягнення необхідної висоти буде від'єднуватися, летіти у космос та випускати супутник. Таким чином, конструктори очікують від "Руху" кардинальної зміни способу виведення космічних супутників на орбіту.

Нагадаємо, що найбільший в світі літак на сонячних батареях вже пролетів понад 7 тис. кілометрів.