У Великій Британії 90-річний дідусь-екстремал відсвяткував день народження на крилах літака

Ветеран Другої світової, 90-річний британець Джон Вестон вирішив незвично зустріти свій день народження – він пролетів на літаку, сидячи на його крилах

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на ВВС.

Трюк із літнім екстремалом зняли на відео у британському графстві Лінкольншир. Дідусь спокійно сидів на стільці, міцно закріпленому на корпусі літака, що піднявся на висоту у 152 метри і кружляв у небі близько 15 хвилин.

На відчайдушний вчинок Вестон зважився, аби зібрати кошти для людей, які страждають від хвороби Альцгеймера. Саме від цієї недуги померла його дружина.

"Протягом трьох років моя дружина була достатньо активною, але їй стало дуже погано і дивитися на неї було вкрай важко. Вона не могла рухати руками, ногами, не могла говорити і ковтати", - згадує ветеран.

Суму, яку чоловікові вдалося заробити завдяки своєму небезпечному вчинку, не називають.

 

A Royal Air Force veteran's celebrated his 90th birthday by doing a wing walk in LincolnshireJohn Weston was strapped to the upper wing of a 1942 Boeing Stearman at Wickenby Aerodrome.He was a rear gunner on a Lancaster Bomber during war. But it wasn't just a birthday treat, he was also doing it to raise money for the Alzheimer's Society.

Posted by BBC Look North (East Yorkshire & Lincolnshire) on 3 августа 2015 г.