Аналітики прогнозують, що наступні "Зоряні війни" випередять "Титанік" за касовими зборами

Сьомий фільм кіносаги Джорджа Лукаса цілком вірогідно обійде у світовому прокаті "Титанік", що 12 років поспіль утримував першість у рейтингу найкасовіших, а зараз посідає 2-гу сходинку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Business Insider.

Аналітики фінансової компанії Stifel дослідили, що сьомий епізод "Зоряний війн", прем'єра якого запланована на 17 грудня 2015, може зібрати в світовому прокаті $2,2 млрд. Якщо прогноз справдиться, "Зоряні війни: Пробудження сили" посяде друге місце в рейтингу найкасовіших фільмів та посуне "Титанік" з цієї позиції, що зібрав $2,186 млрд. 

З 2010 року лідером рейтингу залишається інша стрічка Кемерона – фантастичний "Аватар", що зібрав $2,788 млрд.

На думку аналітиків, успіху "Пробудження сили" сприятиме збільшення кількості IMAX і 3D-залів. Крім того, за минулі з часу "Аватара" роки помітне бурхливе зростання мережі кінопоказу в Китаї, Латинській Америці та Росії, що призвело і до збільшення місцевих зборів. Правда, вони зазначили, що є зворотна залежність між китайськими зборами і затримкою з виходом фільму в прокат, оскільки багато потенційних глядачів, швидше за все, подивляться піратські копії.

Сьомий епізод "Зоряних війн" виходить в прокат в середині грудня цього року. Режисером його став Джей Джей Абрамс, а ролі в картині зіграли Оскар Айзек, Домналл Глісон, Адам Драйвер, Гвендолін Крісті, Марк Хемілл, Харрісон Форд, Керрі Фішер, Енді Серкіс, Макс фон Сюдов.

Виробництвом займається компанія Lucasfilm, яку в 2012 році купила корпорація Disney. Lucasfilm, окрім цього, зніме спін-оф "Зоряних воєн" про Хана Соло. А навесні в мережу потрапили перші фото зі знімального майданчика сьомих "Зоряних війн".

Зараз трійку лідерів за касовими зборами замикає цьогорічна прем'єра "Світ Юрського періоду".