Франція повернула Росії гроші за "Містралі"

Франція перерахувала Росії компенсацію за "Містралі" і після повернення обладнання набуде права власності і зможе розпоряджатися обома кораблями

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу Кремля за підсумками телефонної розмови лідерів Росії та Франції.

"Президент Російської Федерації і президент Французької Республіки ухвалили спільне рішення про припинення дії контракту на будівництво та поставку двох десантно-вертолітних кораблів-доків типу "Містраль", - йдеться в повідомленні прес-служби.

"У ході експертних переговорів, що пройшли в традиційному для російсько-французьких відносин дружньому ключі, вдалося дійти взаємоприйнятної домовленості про відшкодування російській стороні коштів, виплачених за контрактом, а також про повернення поставленого російського обладнання і матеріалів", - зазначили в Кремлі.

Франція "вже перерахувала згадані кошти і після повернення обладнання набуде права власності і зможе розпоряджатися обома кораблями".

"У Москві вважають питання "Містралів" повністю врегульованим", - йдеться в повідомленні.

Президенти Росії і Франції Володимир Путін і Франсуа Олланд домовилися по "Містраль", підтвердив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков.

"Так", - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання, чи досягнута домовленість по "Містраль".

Розірвання контракту також підтвердили в Єлисейському палаці.