Кримські окупанти відновлюють поромне сполучення з Турцією, щоб забезпечити півострів овочами та фруктами

Окупаційна "влада" Севастополя повідомляє, що з 5 серпня "поновлюється регулярне поромне сполучення між портами Севастополь (бухта Камишова) і Зонгулдак (Туреччина)".

Про це йдеться у повідомленні "уряду" Севастополя, передає Еспресо.TV

Зазначається, що на лінії оператора Sevastopol Shipping в рамках проекту "відновлення" почав працювати теплохід "Варяг".

"Наразі це єдине пряме поромне сполучення з використанням судна типу РоРо між Кримом і Туреччиною. Даний проект реалізується резидентом вільної економічної зони, який зареєстрований в Севастополі, взаємодіє з департаментом пріоритетних проектів розвитку міста Севастополя як потенційний резидент індустріального парку в частині логістичних та складських послуг", - наголошується в повідомленні.

Теплохід "Варяг" може вмістити 65 вантажних автомашин, також перевозити великогабаритні вантажі на палетах. Вихід з Зонгулдака передбачається щотижня по п'ятницях з прибуттям до Севастополя по суботах.

Зі слів представників Sevastopol Shipping, поромна лінія організована для забезпечення потреби Криму в імпорті будматеріалів, плодоовочевої продукції, а також товарів народного споживання.