Лондонська підземка через протести зупиниться на добу

Співробітники лондонського метро в середу проведуть черговий 24-годинний страйк через сперечання з роботодавцем з приводу зміни умов праці у зв'язку зі швидким початком цілодобової роботи підземки

Страйк розпочнеться о 18:30 (за місцевим часом) в середу ввечері і триватиме 24 години, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

Влада міста передбачила додаткові автобуси і навіть катери для пересування по Темзі, однак під час минулої аналогічної акції наземний транспорт практично не впорався з пасажиропотоком і в деяких випадках знадобилася допомога поліції, щоб відтісняти величезні натовпи людей на зупинках з доріг.

Профспілка раніше просила відкласти на більш пізній термін запуск цілодобової роботи метро, запланований на 12 вересня, проте не зустріла розуміння керівництва підземки.

Машиністи звинуватили керівництво метрополітену в "абсолютній негнучкості" з приводу поліпшення умов праці, тому у них не залишається іншого виходу, окрім як провести страйк, сказав раніше представник профспілки.

Аналогічну акцію профспілка вже проводила 8 липня, тоді метро повністю припинило роботу вперше за 13 років. Місто зупинилося в одній великій пробці, а малий бізнес, за винятком таксі та прокату велосипедів, втратив близько 300 мільйонів фунтів.

Нагадаємо, наприкінці липня будівельники метро у Москві оголосили масштабний страйк.