На Східноазійському саміті говоритимуть про трибунал по Боїнгу, - ЗМІ

Однією з основних тем міністерських зустрічей АСЕАН і Східноазійського саміту, який пройде в столиці Малайзії Куала-Лумпурі 5-6 серпня, стане питання про трибунал по катастрофі малайзійського Boeing на Донбасі

США спробують переконати учасників саміту підтримати ідею створення міжнародного трибуналу, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Известия".

До АСЕАН входять 10 країн: Індонезія, Малайзія, Сінгапур, Таїланд, Філіппіни, Бруней-Даруссалам, В'єтнам, Лаос, М'янма і Камбоджа.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що нова спроба домогтися від Ради Безпеки ООН схвалення створення трибуналу по катастрофі Боїнга-777 на Донбасі буде здійснена через два місяці.

Водночас постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін заявив, що повторний розгляд у Радбезі ООН пропозиції про створення трибуналу по катастрофі Боїнга призведе до такого самого результату, як і перше голосування, під час якого Росія застосувала вето.

Як відомо, 29 липня Рада Безпеки ООН проголосувала за представлений Малайзією проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи Боїнга.

За ухвалення резолюції проголосували 11 з 15 країн-членів Ради Безпеки. Ангола, Китай і Венесуела утрималися. Однак Росія заблокувала ухвалення документа, скориставшись своїм правом вето як постійний член Радбезу.