Національна поліція повністю замінить міліцію за три місяці, - МВС

Національна поліція як абсолютно новий орган виконавчої влади з'явиться в Україні через три місяці, коли юридично перестане існувати міліція

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу МВС.

"Абсолютно новий орган під назвою "Національна поліція "повинен бути у всіх куточках нашої держави через три місяці ... З цього моменту перестає існувати міліція як така", - повідомив начальник департаменту юридичного забезпечення МВС України Денис Горбась.

Він нагадав, що підписаний президентом України закон про нацполіціі набирає чинності з моменту опублікування, а перехідний період, передбачений законом, триватиме три місяці.

"Перехідними положеннями закону про національної поліції передбачений перехідний етап строком на три місяці, протягом яких повинні проходити різні організаційно-правові заходи, спрямовані на трансформацію, фактично припинення існування діючої зараз міліції та створення органів Національної поліції", - розповів він.

Також Горбась пояснив, що патрульні поліцейські працюють в юридичному полі і зараз, оскільки формально входять в структуру нині існуючої міліції. 

Як повідомлялося, вчора, 4 серпня, президент підписав Закон "Про національну поліцію".

Нагадаємо, патрульні поліцейські у Києві склали присягу і почали працювати 4 липня. Як заявила тоді перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, досі вони працювали у тестовому режимі як служба МВС до вступу в силу Закону "Про національну поліцію".