Росіянин попросив політичного притулку в Україні прямо на кордоні

Громадянин Росії під час перетину кордону звернувся до прикордонників з проханням надати йому та його сім’ї політичного притулку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Державної прикордонної служби.

"На Чернігівщині в одному з пунктів пропуску на кордоні з Росією під час проведення прикордонно-митного оформлення до представників Державної прикордонної служби України звернувся громадянин Російської Федерації, який попросив для себе та своєї сім’ї політичного притулку на території нашої держави", - кажуть пркиордонники.

Чоловік пояснив, що таке рішення він разом з сім’єю прийняли у зв’язку з переслідуванням на території Росії. Прикордонники з'ясували, що чоловіка на території Росії неодноразово притягували до кримінальної відповідальності через критику існуючої влади. У ході слідства неодноразово відбувались обшуки. В 2014 році після початку війни на сході України чоловік не припиняв критикувати дії керівництва Росії, через що проти нього відкрили нову кримінальну справу.

"Постійні переслідування змусили росіянина залишити територію Російської Федерації. В даний час його разом з сім’єю пропущено через кордон та направлено до міграційної служби", - повідомляють в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко анонсував законодавчу ініціативу, яка має спростити надання політичного притулку переслідуваним у Росії активістам.