Саакашвілі незаконно залишили під заочним арештом, - адвокат

Сьогодні Тбіліський міський суд з порушенням закону залишив у силі заочний арешт екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс.

Суд Тбілісі залишив міру запобіжного заходу у вигляді заочного арешту Михайлові Саакашвілі. Про це повідомив його адвокат Георгій Чивіашвілі. Грузинського екс-президента звинувачують за розгін мітингу опозиції у Тбілісі 7 листопада 2007 року.

"Суд ухвалив рішення, не вислухавши позиції захисту, що є порушенням закону", - прокоментував Чивіашвілі.

За його словами, такий самий запобіжний захід залишили обвинуваченим у цій справі колишньому меру Тбілісі Гігі Угулаву, колишньому міністру юстиції Грузії Зурабу Адеішвілі та екс-главі Міноборони Грузії Давиду Кезерашвілі.

Юрист зазначив, що колишньому прем'єр-міністру Вано Мерабішвілі запобіжний захід ще не обрано, проте він перебуває в ув’язненні в іншій справі про перевищення службових повноважень. Мерабішвілі проходить по цій самій справі.

Нагадаємо, Саакашвілі заочно арештували у Грузії і його затримають, як тільки він перетне кордони країни. Інтерпол відмовився подавати його в розшук, оскільки знайшов у переслідуванні екс-президента політичні мотиви.