США і Росія не можуть домовитись, як боротись з "Ісламською державою", - Лавров

Росії і США поки не вдається знайти спільний підхід у боротьбі з екстремістським угрупуванням "Ісламська держава", заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров за підсумками зустрічі зі своїм американським колегою Джоном Керрі

За словами пана Лаврова, Вашингтон і Москва розуміють необхідність спільних дій у боротьбі з джихадистами, однак сторонам поки не вдається досягти консенсусу щодо методів боротьби. Про це пише Еспресо.TV із посиланням на ВВС.

"Ми всі згодні з тим, що "Ісламська держава" - це спільна загроза, це спільне зло. Ми згодні з тим, що потрібно об'єднати зусилля в боротьбі з цим явищем якнайскоріше і як можна більш ефективно. У нас поки немає спільного підходу, як конкретно це потрібно робити, враховуючи протиріччя між різними гравцями на землі, включаючи збройні загони сирійської опозиції", - заявив Лавров.

Два дні тому Сергій Лавров, перебуваючи з візитом у Катарі, заявив, що Москва допомагає уряду Сирії у боротьбі з "Ісламською державою".

Він назвав "контрпродуктивним" рішення США підтримувати з повітря "якихось підготовлених збройних загонів", що прямують на сирійську територію.

Раніше стало відомо, що США вирішили дозволити силам коаліції наносити авіаудари на підтримку сирійських повстанців, навіть якщо удари будуть наноситися по урядовим військам Сирії.