У Держдумі раптово захотіли створити трибунал по Хіросімі і Нагасакі

Російська влада вважає необхідним провести міжнародний трибунал щодо атомних бомбардувань Хіросіми і Нагасакі в 1945 році, заявив спікер Держдуми Росії Сергій Наришкін

Зміст

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на ВВС.

За його словами, юристи, історики і спеціалісти з воєнної науки досі сперечаються, чи припустимо було застосовувати тоді атомну зброю.

"На мою думку, беззаперечно одне: спосіб, обраний у 1945-му році США, не спирався ні на міркування гуманності, ні на воєнну необхідність, - заявив речник Держдуми, виступаючи у Московському університеті. - У злочинів проти людяності немає термінів давності".

Пропозицію про створення трибуналу підтримав також віце-спікер Держдуми Андрій Ісаєв.

Японія цього року відзначає 70-річчя атомного бомбардування Хіросіми і Нагасакі, що забрали життя 450 тисяч людей. Цього тижня у країні тривають заходи в пам'ять про трагедію.

Зазначимо, що це вже не вперше Росія піднімає питання створення міжнародних трибуналів, крім створення трибуналу по катастрофі Боїнга над Донецьком торік.

Відтак, після накладання вето на резолюцію Радбезу ООН по MH-17, постпред РФ в ООН Віталій Чуркін заявив, що подібні трагедії, як катастрофа Боїнгу МН17, траплялися і раніше, проте трибуналів щодо них не створювали.