У Польщі поховали мільйонера Яна Кульчика

Сьогодні у польському місті Познань попрощалися з найбагатшим поляком світу і другом України Яном Кульчиком

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Gazeta Wyborcza.

"Пане Яне – я завжди так звертався до нього (Кульчика – ред.), так скажу і зараз. Кожен рік нашого знайомства переконував мене, скільки добра він зробив. Чи хтось в стані його (Кульчика – ред.) замінити? Сумніваюсь… Присягаюсь, що він ніколи не приходив до мене із жодною пропозицією. Ніколи ні з ким не змагався. Він просто хотів, щоб йому не заважали… Пане Яне, спочивай зі спокоєм", - сказав колишній президент Польщі Лех Валенса про Яна Кульчика під час прощальної меси.

Сьогодні у Познані відбулися урочисті похорони найбагатшого поляка на світі Яна Кульчика. Намет біля костела, у якому відбувається меса, розраховано на 800 чоловік. Як подає Gazeta Wyborcza, із самого ранку в Познані приземлилися приватні літаки із Італії та Німеччини - імовірно, це прилетіли гості похорон.

Участь беруть політики, дипломати, бізнесмени, представники духівництва і знаменитості.Урочистості розпочалися із меси, у якій із діячем прощалися люди, які знали його особисто. Слово взяли колишні польські президенти Лех Валенса і Олександр Квасневський, колишній колишній міністр культури Вальдемар Домбровський, донька Яна Кульчика Домініка Кульчик та багато інших. 

Костел був заповнений ущерть, тож месу можна було оглядати також на екрані знадвору. Кладовище, на якому поховано мільйонера, оточено охоронцями, але біля нього зібралося близько кількасот мешканців Познані.

"Ті, хто зустрічався з ним уперше, переживали велике здивування. Він мав великий талант створювати мрії і втілювати їх, мав талант ділитися. Наука, мистецтво, спорт. Дивись, Ясю, скільки сюди сьогодні приїхало віддати тобі честь", - сказав колишній міністр культури Вальдемар Домбровський.

Раніше повідомлялося, сьогодні у Познані відбуваються похорони Яна Кульчика, польського бізнесмена і мільйонера. Прощальна церемонія відбувалася з 12:30 за київським часом у монастирі кармелітів.