У Південній Осетії через спеку 400 осіб залишилися без води

Через аномальну спеку в декількох районах Південної Осетії з'явилися проблеми з постачанням води

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

У чотирьох селах Південної Осетії, де живуть понад 400 людей, пересохли всі джерела.

"Основне джерело води для сіл Знаурського району на сьогоднішній день - колодязі і джерела, велика частина з яких висохла через аномальну спеку в регіоні", - зазначив глава адміністрації Знаурського району самопроголошеної Осетії Рустам Джиоєв.

Знаурський район - один з найбільших в Південній Осетії, тут живуть близько 5 тисяч осіб.

"70% з 59 населених пунктів щорічно в зрошувальний період часу відчувають нестачу води, але щоб у населених пунктах повністю висохла вода, таке в історії району спостерігається вперше", - сказав глава району. Він додав, що, якщо в деяких селах ще залишилися невеликі джерела води, то в чотирьох (населення понад 400 осіб) вони повністю висохли.

Проблема водопостачання, за словами Джиоєва, тимчасово вирішується силами МНС, які щодня підвозять воду. Залежно від чисельності населення - від 3 до 7 тонн води в кожне село.

"Цього вистачає, щоб забезпечити населення питною водою. Однак зрошувальні заходи підвозною водою не забезпечиш, у зв'язку з чим селяни втрачають свій врожай", - сказав співрозмовник агентства.

Також на тлі спеки в Південній Осетії різко збільшилася кількість пожеж. За словами міністра з надзвичайних ситуацій і ліквідації стихійних лих Сергія Санакоєва, більше 30 разів за минулий тиждень пожежні автомобілі виїжджали до місць загоряння сухої трави та чагарнику в різні райони.

Останні три тижні стовпчик термометра в центральній частині Південної Осетії не опускався днем ​​нижче 35 градусів, у різних районах досягаючи рекордних 38 і 39 градусів. Зазвичай середня температура повітря в найспекотніші місяці року - липень-серпень, складає 30-35 градусів.

Читайте також: Уроки для "Новоросії". Як виживають невизнані республіки світу