У Тернополі вночі згорів будинок

Пожежники загасили велику пожежу, що сталась в історичній частині Тернополя

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ДСНС в Тернопільській області.

"4 серпня о 22:45 до оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Тернопільській області надійшло повідомлення про пожежу в чотирьохповерховій торгово-офісній будівлі по вул. Сагайдачного, 1 у місті Тернополі. О 22:50 на виклик прибуло перше відділення 1-ї державної пожежно-рятувальної частини", - йдеться в повідомленні.

Пожежа розпочалась з першого поверху старої будівлі та на початку її площа становила лише 5 кв. м. Згодом через специфіку конструкцій вогонь перекинувся  дерев’яними перекриттями та вентиляційними каналами на 3-й, 4-й  поверхи та покрівлю будівлі. Працівники ДСНС евакуювали 48 чоловік – мешканців квартир з прилеглих житлових будинків (у тому числі й 12 дітей).

"Всього на боротьбу з вогняною стихією було залучено 12 одиниць пожежної та спеціальної техніки та 80 чоловік особового складу… 5 серпня о 01:55 пожежу було локалізовано, а о 03:04 – ліквідовано. Під час гасіння врятовано сусідні житлові та офісні будівлі. Вогнем знищено: торгово-офісні приміщення на 3-му та 4-му поверхах на площі близько 500 кв. м та покриття будівлі на площі 250 кв. м. Загальна площа  пожежі становила 750 кв. м. Загибелі та травмування людей внаслідок пожежі немає", - повідомляють в службі з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, що цієї ночі в Одесі в мікрорайоні Лузанівка виникла сильна пожежа в барі "Бікіні".