Яценюк наказав поставити туалети та подати воду на пункти пропуску з Кримом

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк наказав облаштувати пункти пропуску з Кримом до кінця цього року

Про це  він заявив під час засідання уряду, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Українську правду.

"Мене не цікавлять мільярди. Мене цікавить туалет на пункті пропуску, щоб була вода, щоб був тент. Сядьте в машину з Назаренком, з главою ОДА поїдьте і розберіться, що треба зробити. Щоб був схематичний проект, скільки треба грошей. Невідкладно, наступного тижня виїдьте. І до зими щоб ми облаштували ці пункти", - сказав Яценюк.

Наказ поступив після того, як голова Херсонської ОДА Андрій Путилов, розповів, що на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом досі не побудували жодної інфраструктури навколо пропускних пунктів.

На це глава Прикордонної служби Віктор Назаренко заявив, що облаштування інфраструктури – це обов'язок Мінінфраструктури та місцевої влади.

Міністр юстиції Павло Петренко також включився в цю дискусію і розповів, що активісти, журналісти та Меджліс також скаржаться, що пункти пропуску не обладнані і працюють дуже погано.

"Товари туди проходять дуже швидко, є підозра, що за якимись схемами. А люди мусять чекати на цих пунктах у кращому разі години, а то й добу", - розповів Петренко.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що український пункт пропуску схожий на смітник.

"Росіяни облаштували ідеальний пункт пропуску, там все для людей є. Наші переходять кордон а  у нас навіть тенту немає, навісів немає, води немає, туалетів немає. Суцільний смітник", - заявив Аваков.

На це глава Мінінфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що здивований, що його колеги та інші чиновники не прийшли до нього з цим питанням. Інакше воно було б давно вирішене.

"Якби я знав про це, то вже давно б було зроблено. Я дам команду завтра туди поїхати. Просто прошу колег говорити зі мною і не чекати по 8 місяців", - заявив Пивоварський.

Нагадаємо, що представники низки правозахисних організацій та Міністерства інформполітики вимагають спрощеного порядку в'їзду в Крим для українців та іноземців.