Жодних відключень електроенергії в Криму не було і не буде, - "Укренерго"

Ніяких відключень живлення енергосистеми Криму з боку "Укренерго" поки не було і не планується, при тому, що Крим вчора ввечері, 4 серпня, спожив 950 МВт потужності при встановленому ліміті 850 МВт

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу "Укренерго".

Вимоги диспетчера "Укренерго" до диспетчера Кримської енергосистеми вкластися у встановлені ліміти були проігноровані. У той же час в НЕК підкреслюють, що жодних відключень харчування енергосистеми Криму з боку "Укренерго" поки не існує і не планується.

У прес-службі також повідомили, що опівдні 4 серпня була відключена лінія 330 кВ "Каховська-Островська" через прогресуючий дефект контактних з'єднань трансформатора струму. Після усунення пошкодження 5 серпня лінія була включена в роботу. При цьому відключення енергоживлення Криму не планувалося і не проводилося.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, яке знаходиться в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Нагадаємо, що нещодавно ЗМІ повідомляли про можливе відключення електроенергії у Криму через обстріл Вуглегірської ТЕС