Франція не платитиме штрафів за "Містралі"

В уряді Франції наголосили, що не платитимуть Росії штрафів за "Містралі", відтак розмір відшкодування буде меншим за початкову суму контракту

Про це повідомив міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан в ефірі радіо RTL, передає Еспресо.TV із посиланням на "Німецьку хвилю".

За словами міністра, початкова ціна за 2 вертольотоносці типу "Містраль", які Росія замовила у Франції, була 1,2 млрд євро. Водночас Франція заплатить Росії менше цієї суми, оскільки будівництво кораблів не було завершене і контракт був призупинений.

"Перемовини між президентом Росії Володимиром Путіним та президентом Франції Франсуа Олландом завершились вчора. Подальшої суперечки з цього питання немає", - наголосив Жан-Ів Ле Дріан. 

Міністр також впевнений, що Франції, швидше за все, вдасться знайти покупця для двох вертольотоносців. 

Раніше повідомлялося, що французька сторона вже перерахувала Росії гроші за непостачання "Містралей", і після повернення обладнання російській стороні в повній мірі зможе розпоряджатися військовими кораблями. Натомість Держдума зажадала від Франції не лише гроші за "Містралі", а й назви кораблів.