Міністр сільського господарства Росії каже, що санкційні продукти шкідливі для здоров'я

Глава міністерства сільського господарства Російської Федерації Олександр Ткачов вважає, що санкційні продукти можуть становити загрозу для здоров'я росіян, тому їх необхідно знищувати

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на "Русскую службу ВВС".

За словами Ткачова, санкційний продукція, як правило, сумнівної якості.

"Ми не можемо дозволити, щоб вона поставлялася в магазини, ми не можемо ризикувати здоров'ям наших громадян", - сказав він.

При цьому Ткачов зауважив, що продукти не можуть бути розподілені серед незаможних через небезпеку корупції.

"Якщо ці продукти будуть розподілятися, то де гарантія, що не буде корупції, перевищення повноважень?", - зазначив міністр.

Як підкреслив міністр, знищення санкційного продовольства відповідає світовій практиці.

"Є світова практика: якщо ти порушив закон, якщо це контрабанда, це повинно підлягати знищенню", - заявив міністр сільського господарства.

Нагадаємо, Володимир Путін розпорядився розробити закон, що дозволить знищувати заборонені санкціями продукти. Комуніст Геннадій Зюганов запропонував віддавати їх бойовикам Донбасу.

Пізніше у Путіна розповіли, що знищуватимуть санкційний сир бульдозером. У Россільгоспнагляді  ж заявили, що збираються згодовувати заборонені продукти з Євросоюзу коровам і свиням.

Шукати і ліквідовувати заборонені до ввезення товари російські митники та перевіряючі будуть не тільки на кордоні, а й в магазинах та на складах.

Читайте також: "Гори, хамон! Відроджуйся, Росіє!". В Інтернеті з'явився ролик, на якому житель Нижньовартовська провів власну іронічну акцію зі знищення санкційних продуктів.