Порошенко підписав закон про фото- та відеофіксацію адміністративних правопорушень

Президент підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху"

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу глави держави. 

Як зазначається, на ім'я президента надійшов лист від начальника Департаменту патрульної служби МВС  із проханням підписати відповідний закон.

"У листі, зокрема, йшлося про те, що "створення патрульної поліції стало помітною реформою в суспільстві, а зростання на понад 60% кількості звернень громадян до патрульної поліції свідчить про неабиякій рівень довіри суспільства". При цьому наголошувалося на необхідності отримання Департаментом патрульної служби додаткових повноважень для більш ефективного функціонування патрульної поліції, особливо в частині забезпечення безпеки руху", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Закон передбачає деякі нові повноваження патрульної поліції у сфері забезпечення безпеки руху.

"Відповідно до підписаного закону запроваджується автоматична фотозйомка та відеофіксація адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Також запроваджується новий вид адміністративного стягнення - штрафні бали, установлюється розмір штрафу або кількості штрафних балів у санкції статті, надаються повноваження щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення уповноваженими працівниками підрозділів патрульної служби МВС", - повідомили у прес-службі президента.

Нагадаємо, 4 серпня Порошенко підписав закон про поліцію. Відтак національна поліція як абсолютно новий орган виконавчої влади з'явиться в Україні через три місяці, коли юридично перестане існувати міліція.