Росіяни просять встановити прибрані з Вільнюса символи радянщини на російсько-литовському кордоні

Поки влада Вільнюса намагається звільнити від радянської атмосфери вулиці міста, голова російського Совєтська просить "прикрасити" радянськими скульптурами міст на російсько-литовському кордоні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Газета.ру".

Глава калінінградського Совєтська Микола Воіщев, який виступив з ініціативою про передачу місту скульптурних композицій, демонтованих з Зеленого мосту у Вільнюсі, вважає, що скульптури могли б прикрасити новий міст через річку Німан на російсько-литовському кордоні.

"Поруч з Совєтськом будується новий пункт пропуску "Дубки – Рамбінас", поруч будують новий міст, він знаходиться в стадії завершення. Чому б не поставити ці скульптури саме на цьому новому мосту, який з'єднуватиме Литву і Росію?" - сказав він.

Воіщев уточнив, що відбулося кілька телефонних розмов з представниками влади Вільнюса. "З них ясно тільки, що демонтаж скульптур обійшовся в 40 тис. євро, а їхню подальшу долю вирішуватимуть місцеві депутати із залученням експертів Мінкультури Литви після вересня. Я дуже сподіваюся на те, що пам'ятники все-таки передадуть Совєтську", - сказав глава міста.

Раніше повідомлялося, що у Вільнюсі на Зеленому мосту за ніч замінили радянські скульптури на вазони з квітами.