Терористи за добу 65 разів обстрілювали позиції сил АТО

Упродовж 5 серпня російсько-терористичні війська 65 разів порушили режим припинення вогню

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО у Facebook, передає Еспресо.TV.

Один раз бойовики застосували артилерію, 26 - міномети, 108 - стрілецьку зброю і гранатомети, тричі вели вогонь з танків.

"Цієї ночі в зоні АТО противник дещо зменшив кількість обстрілів позицій українських військ. Проте, дотримуючись своєї підступної тактики, російсько-терористичні війська продовжують більш активно застосовувати заборонене Мінськими угодами озброєння у темну пору доби", - йдеться у повідомленні.

Так, поблизу Донецька з 18 години і до опівночі терористи зі 120-міліметрових мінометів вели вогонь по позиціях українських військ у Пісках, Новомихайлівці, Авдіївці, Опитному.

На Артемівському напрямку близько 22 години бойовики обстріляли з танку і 120-міліметрових мінометів український опорний пункт в селищі Курдюмівка. А о 22:20 з артилерії калібру 122 міліметри били по Троїцькому.

"В районі Маріуполя та на Луганщині з 18 години і до опівночі було відносне затишшя. Ворог здебільшого з провокативною метою застосовував стрілецьку зброю у селищах Щастя та Станиця Луганська", - зазначили у штабі АТО.

Нагадаємо, в результаті обстрілу терористами міста Щастя була перебита лінія електропередачі, яка забезпечує електроенергією від Луганської ТЕС Лисичанськ та Сєвєродонецьк.