У Росії поки що не збираються розширювати список санкційних продуктів: бояться паніки

У Росії не поспішатимуть із розширенням списку продовольчого ембарго, щоб не було "паніки, дефіциту і зростання цін"

Про це сказав журналістам глава Мінсільгоспу Росії Олександр Ткачов, пише Еспресо.TV із посиланням на УНІАН.

"Ми думаємо (про розширення списку заборонених продуктів – ред.), надходять багато пропозиції з різних асоціацій, спілок, кабінетів влади. Я схильний до того, що ми десять разів все підрахуємо, а потім приймемо рішення", - сказав Ткачов.

За його словами, на кону продовольча безпека, і "ми не зможемо забрати з ринку товари, щоб посіяти паніку, дефіцит і зростання ціни".

Ткачов сказав, що розширення списку заборонених до ввезення товарів може статися, якщо буде можливість їх замінити за рахунок свого виробництва, в іншому випадку потрібно "витримати час і замістити імпорт на вітчизняне виробництво".

Ткачов заявив, що буде еволюційний підхід.

При цьому він вважає, що не варто чекати різкого, непрогнозованого стрибка цін на продукти в РФ після початку знищення продуктів, внесених у список заборонених.

За його словами, такі дії є "світовим досвідом" і знизять обсяги контрабанди в Росію, допоможуть російським виробникам.

Нагадаємо, Володимир Путін розпорядився розробити закон, що дозволить знищувати заборонені санкціями продукти. Комуніст Геннадій Зюганов запропонував віддавати їх бойовикам Донбасу.

Пізніше у Путіна розповіли, що знищуватимуть санкційний сир бульдозером. У Россільгоспнагляді  ж заявили, що збираються згодовувати заборонені продукти з Євросоюзу коровам і свиням.

Шукати і ліквідовувати заборонені до ввезення товари російські митники та перевіряючі будуть не тільки на кордоні, а й в магазинах та на складах.

Читайте також: Фотожаби дня: Сьогодні ти їси хамон, а завтра ти продаси Росію.