Український блогер без навичок програмування зібрав бота для замовлення таксі в Telegram

Український блогер Анатолій Рогальський, який не має навичок програмування, за допомогою хмарної операційної системи Corezoid, створив бота для популярного месенджера Telegram, який дозволяє користувачам сервісу викликати таксі, а службам таксі легко налаштувати шаблон такого бота під себе

Анатолій навіть потрапив на головну сторінку популярного ІТ-ресурсу Нabrahabr, де представив детальний механізм створення програмних продуктів людьми, які не вміють програмувати, але знають бізнес-логіку процесів.

"Я - не розробник і не маю ні найменшого уявлення про код, але я працюю в ПриватБанку і модерую бізнес-логіку Приват24 за допомогою Corezoid, - говорить блогер Анатолій Рогальський. - Спочатку Corezoid розроблявся як система виключно для вирішення робочих питань банку. В процесі експлуатації він трансформувався в систему управління станами об'єктів та процесами, а потім стало ясно, що Corezoid відмінно підходить на роль бекенда для фронтофісних систем, у тому числі для месенджерів".

Для створення робочого бота спочатку необхідно намалювати логіку майбутнього процесу на папері у вигляді схеми. Після цього з використанням зрозумілих будь-якому менеджеру інструментів Corezoid збирається бот або інший потрібний процес. У своєму процесі український блогер поки що зафіксував мінімальну функціональність - замовлення «на зараз» і оплата готівкою. Причому на проектування, реалізацію і тестування блогер витратив 8 годин, що значно менше, ніж треба було б звичайному розробнику на реалізацію проекту стандартними методами.