Як виглядатиме ваше місто після атомної бомби. Створено інтерактивну карту

До 70-х роковин бомбардування Хіросіми історик створив інтерактивну карту, яка показує знищення від різних видів атомних бомб

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Mirror.co.uk.

Інтерактивна карта NukeMap, яку створив ядерний історик Алекс Веллерстайн, дозволяє побачити діапазон знищень від різних видів атомних бомб.

Так, користувач може обрати будь-яке місто світу, одну із 30 видів ядерних бомб (або ж запрограмувати силу вибуху самостійно), а також включити опції "жертв" чи "радіоактивних опадів".

Натиснувши кнопку "детонувати", можна отримати радіус вогненної кулі ядерного вибуху, повітряного потоку, який може знищити бетонні будинки, радіус поширення радіаційного випромінення (від 50% до 90% смертності) та термальної радіації, яка убиває нервові закінчення і призводить до ампутації.

70 років тому США скинули на Хіросіму бомбу, що називається "Little Boy". Ця 64-кілограмова бомба знищила тоді 90% міста і призвела до смерті 140 тис осіб. Якби така бомба впала на Київ, під безпосереднім впливом радіації була би вся центральна частина столиці. Дві перших зони ураження характеризуються 100% смертністю і знищеними будівлями.

Сьогодні увесь світ згадує трагедію двох японських міст Хіросіма та Нагасакі, на які США по черзі скинули дві атомні бомби.