Американська компанія Netflix покаже документальний фільм "Зима у вогні" про Майдан

Президент голлівудської компанії New Generation Films Євген Афінеєвський працює над документалкою "Зима у вогні: Українська боротьба за свободу" для американської платформи Netflix

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Variety.

Американський сервіс Netflix, що має 60 млн підписників та надає онлайн-доступ до фільмів та серіалів, восени оприлюднить документальну стрічку про Революцію Гідності власного виробництва "Winter of Fire: Ukraine's Fight for Freedom" ("Зима у вогні: Українська боротьба за свободу").

Наразі над фільмом працює Євген Афінеєвський – ізраїльський продюсер, режисер, актор, сценарист та президент голлівудської компанії New Generation Films.

Фільм спочатку буде презентований на Венеційському кінофестивалі у вересні, а потім, 9 жовтня, з'явиться на Netflix.

Netflix вважає за честь показати стрічку про український Майдан. Як зазначила віце-презідент відділу документальних програм Netflix Ліза Нішімура, "Євген створив кіно, присвячене героїзму, духу та стійкості українських людей". "Створення платформи для поширення його потужного нарративу - це честь для нас", - додала вона.

"Зима у вогні: Українська боротьба за свободу" – вже третій документальний фільм Євгена Афінеєвського. Ця стрічка розповідає про 93 дні заворушень в Україні взимку 2013-2014, коли студентські демонстрації на підтримку європейської інтеграції перетворилися на революцію, метою якої стало відсторонення президента Януковича від влади.

У фільм увійшли інтерв'ю протестувальників, активістів, медичних працівників, волонтерів, митців та представників духовенства, які представляли різні покоління, соціальні прошарки, національності та релігії. 
 
"Коли ми знімали неймовірно жорстокі атаки поліції на неозброєних громадян, ми не думали про те, як зробити найкращий кадр, для нас було важливо лише показати те, яким чином рух може назавжди змінити країну і життя учасників", - розповів Афінеєвський.