Держдеп США дорікнув Лаврову за перекручування слів Обами

У Держдепартаменті США розкритикували міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, звинувативши його у "вибірковому трактуванні" слів президента США Барака Обами про систему протиракетної оборони в Європі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ВВС Україна".

"Він (Лавров. - Ред.) заявив, що президент сказав неправду, говорячи про систему ПРО в Європі. І це в кращому випадку вибіркове трактування, а в гіршому - навмисне ігнорування фактів", - заявив на брифінгу представник зовнішньополітичного відомства Марк Тонер.

За його словами, Обама "послідовно з 2009 року говорив, що європейська ПРО необхідна для захисту США і союзників від балістичних ракет з Близького Сходу".

"І угода з Іраном, якщо вона буде повністю реалізована, вирішить лише проблему ядерної зброї, але не зніме загрози, яку становлять балістичні ракети Ірану", - додав Тонер.

Раніше в інтерв'ю телеканалу Channel News Asia Сергій Лавров заявив: "У 2009 році президент Обама публічно сказав, що якщо вирішиться іранське ядерне питання, необхідності розміщувати ПРО в Європі не буде. Здається, він говорив неправду".

15 липня Іран і шість міжнародних посередників уклали угоду щодо ядерної програми. Згідно з документом, Іран відмовляється від збагачення урану в обмін на скасування міжнародних санкцій.