Durex закликає турків до секс-туризму в Україні

Недвозначний заклик до секс-туризму в Україні пролунав у рекламі презервативів Durex під час футбольного матчу між "Фенербахче" і "Шахтарем"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Hurriyet Daily News.

"Ми з вами в Україні", - такий рухомий рядок з’явився на екранах телевізорів турецьких глядачів матчу "Фенербахче" - "Шахтар", який проходив 5 серпня у Львові. Біля напису знаходилося зображення упаковки презервативів Durex та логотип бренду.

На провокативну рекламу відреагували активістки руху Femen. Вони вбачають у рекламі неприхований заклик до секс-туризму з Туреччини до України. Лідерка Femen Інна Шевченко вважає, що, показуючи рекламу під час футбольного матчу і у відповідний спосіб сформулювавши слоган, Durex таким чином зробила акцент на горезвісному секс-туризмі в Україні.

"Ми з вами в Україні - Durex закликає турецьких чоловіків до секс-туризму з екранів телевізорів протягом футбольного матчу", - написала активістка у своєму Twitter.

"Підтверджений статистикою факт, що турецькі чоловіки - одні із частих гостей в Україні у пошуках секс-туризму, не дивує після такої інтенсивної розкрутки секс-полювання у бідній і дестабілізованій Україні, де жінки вимушені виконувати гендерні ролі дружини або проститутки", - заявили активістки організації на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, у листопаді 2013 року активістки Femen пікетували футбольний матч Франція-Україна у Парижі, намагаючися привернути увагу Європи до диктатури Януковича.

Рух відомий своєю ідеологією "секстремізму", який радикальними методами бореться за права жінок, секс-меншин та низку інших громадянських свобод.