На Херсонщині перевірили на міцність новий блокпост

На полігоні неподалік від Херсона відбулося випробування на міцність та надійність 15-тонного мобільного блокпосту для міліції БПЖ-3525, який виготовлений на херсонському державному заводі "Палада"

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу МВС.

Мобільний залізобетонний блокпост інспектували представники Міністерства внутрішніх справ України, керівництво УМВС Херсонщини, військові, проектувальники та журналісти.

Як зазначив заступник начальника УМВС Ілля Кива, головне завдання конструкції – відбиття атак, швидке укриття від снайперів та розвідувально-диверсійних груп, можливість наступальних дій у бік противника.

Мобільний блокпост проектували спеціалісти заводу "Палада" спільно з Управлінням МВС області. З урахуванням побажань правоохоронців, легендарні спеціалісти заводу виготовили захисну споруду за 4 дні. У конструкції блокпосту використані спеціальні технології, які застосовуються у суднобудуванні. Це дозволило зробити блокпост міцним, надійним, а також уникнути великих витрат матеріалу. Мобільний блокпост за необхідності можна швидко перенести у будь-яке місце.

Під час випробування тришарові стіни конструкції витримали обстріли з різної відстані зі снайперської гвинтівки, автомату Калашникова, ручного кулемету, а також вибухи гранат.