На російському кордоні можуть затримувати лише 20% санкційних продуктів

Россільгоспнагляд затримує на російському кордоні лише 20% санкційних харчів від тієї кількості, що ввозять у країну контрабандисти

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Известия".

З початку 2015 через адміністративні кордони Казахстану і Білорусії було здійснено 283 спроби ввезення санкційного продовольства. Проте, згідно з аналітикою Россільгоспнагляду, це тільки 20% від загальної кількості, що перетинає кордони Росії.

Росіяни констатують, що призупиняють лише невелику частку контрабанди, яка ввозиться з країн Митного союзу Євро-Азіатського економічного союзу (ЄАЕС). Справа в тому, що на адміністративних кордонах з такими державами немає митного контролю - перевірки проводять тільки пости Россільгоспнагляду, яких не надто багато: 6 на кордоні з Білорусією, 35 - з Казахстаном. Той, хто ввозить заборонені в Росії харчі, шукає безконтрольні польові дороги: навіть ті, кого розвертають, нерідко знаходять об'їзні шляхи і все одно ввозять західні харчі в Росію. У зв'язку з цим Россільгоспнагляд розглядає можливість збільшення кількості постів огляду.

Читайте також: Пармезан у вогні. Як Путін знову покарав росіян.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін підписав указ про знищення ввезених на територію країни продуктів, які потрапили під ембарго.