Росія намагається створити на Донбасі регулярну армію, - Тимчук

Російське керівництво має намір за будь-яку ціну створити на Донбасі "регулярну армію" з метою продовження збройного конфлікту в Україні

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Ще однією особливістю в діях російсько-терористичних військ є посилені спроби організувати курс "повноцінної" бойової підготовки для членів бандформувань. Останнім часом фіксується формування за допомогою фахівців з РФ цілої низки нових "навчальних центрів" так званих "армії "ДНР" і "армії "ЛНР" - це загальновійськові, танкові, артилерійські полігони, зафіксовано навіть створення центру підготовки фахівців ППО", - зазначив Тимчук.

Крім того, за його інформацією, посилено створюються навчальні підрозділи для терористів.

"Одночасно зросло навантаження на раніше створені "навчальні центри", у деяких з них (наприклад, у "Лутугинських таборах") розпочата підготовка фахівців за низкою нових ВОСів (військово-облікова спеціальність). Інструкторський та командний склад даних центрів - офіцери ЗС РФ", - наголосив координатор групи "Інформаційний спротив".

Нагадаємо, раніше Тимчук повідомляв, що в районі міста Моспине на Донеччині дислокується навчально-бойовий батальйон терористів.