СБУ та Національне антикорупційне бюро унормували співпрацю

Служба безпеки України та Національне антикорупційне бюро (НАБ) уклали угоду про співпрацю

Голова Служби безпеки України Василь Грицак та керівник Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник у приміщенні Служби підписали 7 липня відповідний документ, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу СБУ.

Угодою передбачено унормування порядку взаємодії між двома відомствами, залучення сил та можливостей підрозділів Служби безпеки щодо забезпечення новоствореного бюро всім необхідним для ефективної боротьби з корупційними проявами на всіх рівнях. Це попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних правопорушень, вчинених вищими посадовими особами, а також запобігання вчиненню нових відповідно до законодавства.

Одним з важливих пунктів домовленостей є визначення чіткої процедури підготовки і обробки запитів Національного антикорупційного бюро України на перевірку за інформаційно-телекомунікаційними системами СБУ.

Артем Ситник підкреслив, що його бюро сподівається на плідну співпрацю зі Службою: "Ми хочемо підтримати ваші починання й сподіваємось на вашу підтримку на етапі становлення Антикорупційного бюро". Голова НАБ висловив переконання, що СБУ та Антикорупційне бюро стануть один одному надійною опорою в питаннях боротьби з корупцією.

Читайте також: Артем Ситник: Спочатку візьмемося за суддів та держзакупівлі.

Зі свого боку Василь Грицак пообіцяв всебічну допомогу Служби безпеки у тому, щоб Антикорупційне бюро запрацювало якнайшвидше та ефективно.

"Ми докладемо максимум зусиль, надамо свої спеціальні сили та засоби, щоб Антикорупційне бюро запрацювало вже найближчим часом", – підкреслив керівник СБУ. Грицак висловив готовність надати допомогу на етапі становлення бюро, а також сподівання на плідну співпрацю по боротьбі з корупцією в подальшому.

Користуючись нагодою, Ситник попросив допомоги у Служби щодо проведення ретельної перевірки кандидатів, які претендують на посади в Антикорупційному бюро.