Ще один обвинувачений у вбивстві Нємцова поскаржився на тортури

Обвинувачений у причетності до вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова Анзор Губашев поскаржився керівництву Слідчого комітету Росії на застосування до нього тортур

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Коммерсантъ".

За даними видання, Губашев направив голові Слідкому Олександру Бастрикіну заяву. У ній обвинувачений у справі про вбивство політика розповів, що після затримання на виїзді із села Вознесенського в Інгушетії його відвезли на якийсь об'єкт у Владикавказі, де тримали цілу добу, "розстрілювали" холостими пострілами, били струмом і обіцяли розпиляти "болгаркою".

"Я був шокований і охоплений страхом за своє життя і здоров'я", - йдеться в заяві Губашева.

За його словами, вже будучи в слідчому ізоляторі в Москві, заявити про застосування до нього тортур він "побоявся, побоюючись нових проблем". Поскаржитись він зважився лише після того, як у нього з'явився найнятий родичами адвокат замість захисника-призначенця.

Нагадаємо, слідство вважає, що Губашев підвозив вбивцю Нємцова до місця скоєння злочину.

Аналогічні заяви про застосування до них тортур вже направили раніше керівництву Слідкому головний обвинувачений Заур Дадаєв і Тамерлан Ескерханов. По їхніх скаргах СКР провів перевірки, відмовивши у підсумку в порушенні кримінальних справ за фактами тортур.

Адвокати обвинувачених з рішеннями слідства не погодилися і звернулися до Басманного суду з вимогами визнати постанови про відмову в порушенні справ необґрунтованими та незаконними.