Ситуація в зоні АТО знову загострилася: терористи за добу стріляли 106 разів

Протягом учорашньої доби, 6 серпня, незаконні збройні формування 106 разів порушили режим припинення вогню

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО у Facebook, повідомляє Еспресо.TV.

У штабі АТО зазначили, що із загальної кількості обстрілів 78 випадків застосування ворогом зброї зафіксовано поблизу Донецька.

"Упродовж вчорашньої ночі ситуація в зоні АТО суттєво загострилася. Російсько-терористичні війська з 18 години і до опівночі практично без перерви обстрілювали українські позиції у населених пунктах поблизу Донецька", - йдеться у повідомленні.

Так, близько 20 години найманці двічі вели вогонь по Авдіївці зі 122-міліметрової артилерії. А з 22:00 ворог чотири рази бив з танків по позиціях сил АТО в Опитному і тричі в Авдіївці.

"З 18 і до опівночі противник сім разів обстріляв наші опорні пункти в селищі Піски зі 120-міліметрових мінометів, а близько 23 години по цьому ж населеному пункту вів вогонь з артилерії калібру 122 міліметри", - йдеться у повідомленні.

На Артемівському напрямку вночі під вогонь 120-міліметрових мінометів потрапили позиції сил АТО в Санжарівці та Золотому.

Відносне затишшя було поблизу Маріуполя. За ніч окупанти двічі, провокуючи українських військових, зі стрілецької зброї обстріляли Чермалик.

Після опівночі, 7 серпня, бандити продовжили вогневу активність на Донеччині.

Нагадаємо, ввечері 6 серпня біля Донецького аеропорту внаслідок мінометного обстрілу з боку терористів загинули двоє бійців роти "Карпатська січ".