Євросоюз профінансує набір нових українських прокурорів

Місія Європейського Союзу в Україні надасть фінансову та експертну підтримку для проведення тестування кандидатів на посади прокурорів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Місію Євросоюзу в Україні.

"ЄС надасть необхідні кошти та експертну допомогу для організації тестування за допомогою фінансованого Євросоюзом проекту "Підтримка сектору реформ правосуддя в Україні", - зазначається у повідомленні Місії.

Євросоюз обіцяє продовжувати підтримку реформування системи правосуддя, в тому числі допомагаючи в організації відкритого загальнонаціонального конкурсу з набору очільників місцевих прокуратур.

За словами повіреного у справах делегації Євросоюзу в Україні Томаса Фреллесена, реформа правосуддя призведе до створення незалежного та неупередженого органу, який посилить здатність України забезпечувати верховенство права і просуватися вперед у боротьбі з корупцією.

"ЄС залишається готовим підтримати реорганізацію прокуратур і оптимізації їхніх людських засобів. Відкритий, прозорий і заснований на принципах гідності відбір керівників місцевих прокуратур – ключовий елемент подібних реформ", - наголосив Фреллесен.

Нагадаємо, нещодавно Давид Сакварелідзе оголосив про прийом документів кандидатів на посади місцевих прокурорів.