Бойовики з мінометів обстріляли блокпости "Майорське" та "Мар'їнка"

Підрозділи Держприкордонслужби здійснюють охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби.

"Протягом доби незаконні збройні формування продовжували порушувати режим припинення вогню. З напрямку н.п. Олександрівка, що на непідконтрольній території, з мінометів, АГС та стрілецької зброї терористи вели вогонь по блокпосту "Марїнка", на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. По позиціям українських військових було випущено близько 50 мін та 150 пострілів з АГС. Захисники блокпосту відкривали вогонь у відповідь. Крім того бандити з мінометів обстрілювали блокпост "Майорське". Серед українських військових постраждалих не має", - зазначили у Держприкордонслужбі.

Загалом в межах Донецької та Луганської областей прикордонні наряди та підрозділи ЗСУ зафіксували політ 8 безпілотників, які російські найманці використовували для здійснення повітряної розвідки місць дислокації українських військових.

Повідомляється також, що у контрольному пункті в'їзду/виїзду "Бугас" прикордонники зупинили 3 громадян України: "Двоє з них під час перетину лінії розмежування не мали перепусток, а інший при собі мав 2 підроблені перепустки. Наразі громадян передали співробітникам міліції для з'ясування обставин".

У Держприкордонслужбі зазначили, що вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів.

"Всього за добу прикордонними нарядами та зведеними мобільними групами, які діють в зоні проведення АТО, затримано 2 транспортні засоби. Автівки перевозили без належних документів більше 2 тонн продуктів харчування вартістю 100 тисяч гривень. Крім того, вони намагалися об'їхати контрольні пункти, що були на їх шляху. Наразі транспортні засоби з товарами передані представникам фіскальної служби для прийняття правового рішення", - повідомили у прес-службі.