Російські інтернет-користувачі проти знищення санкційних продуктів

87 відсотків росіян проти знищення санкційних продуктів згідно з інтернет-опитуванням

Схвалюють це лише 9 відсотків респондентів, свідчать дані інтернет-опитування, яке було проведено соціологічним центром ЦИМЕС, передає Еспресо.TV із посиланням на "Німецьку хвилю".

46 відсотків респондентів заявили, що не розуміють: навіщо знищувати продукти харчування, коли в Росії стільки незаможних громадян, а також соціальних установ, в яких не забезпечуються норми харчування. Опитані також пропонували відправляти конфісковані продукти жителями так званих "ДНР" і "ЛНР", яким Росія регулярно поставляє гуманітарну допомогу.

На думку 41 відсотка опитаних, знищення санкційної продукції не несе для російського виробника жодної користі, а швидше є актом агресії. Зокрема в коментарях респонденти зауважили, що "спалювати продукти в країні, в якій пишаються героїзмом блокадного Ленінграда - це реальна наруга над пам'яттю та історією".

Позитивно до знищення санкційних продуктів поставилися лише 9 відсотків росіян. З них п'ять відсотків вважають, що таке знищення цинічне, але тим не менш необхідне, оскільки Росія повинна піднімати власне сільськогосподарське виробництво, а не завозити європейську продукцію. За останні дні в Росії вже знищено кілька десятків тонн помідорів, сиру, свинини й нектаринів.

Дивіться також: Росіяни збирають недочавлений санкційний сир та персики.

Нагадаємо, Кремль розпорядився знищувати санкційні продукти і на кордоні, і вже в магазинах. Водночас російський комуніст Геннадій Зюганов запропонував віддавати їх бойовикам на Донбасі. Проте поки що товари знищують. Імпортний сир, приміром, розчавили бульдозером. У четвер, 6 серпня, в Росії було знищено близько 320 тонн продовольчих товарів, що підпали під санкційні обмеження.