Американці створюють систему, яка навчить девайси розуміти рівень зайнятості власника

Розробники з Університету Тафтса в США підготували систему, яка навчиться відключати дратівливі повідомлення в портативних гаджетах, коли користувач зайнятий справами

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Popular Science".

Програмісти вирішили застосувати спеціальний прилад, який би сканував мозок, розуміючи, коли власника девайса краще не відволікати. 

Проект під назвою Phylter (Фільтр) заснований на спектроскопії в ближній інфрачервоній області (fNIRS) - він вимірює потоки крові в мозку. На лоб користувачів-експериментаторів закріплювали спеціальні датчики для відстеження змін. Програма вивчала зібрану інформацію, за особливим методом підлаштовування під окремого користувача.

На основі цих даних алгоритм розуміє - зайнята людина серйозною справою чи байдикує.

В одному з тестів Фільтр прикріпили до Google Glass, дозволивши випробуваним грати на приставці, часом відправляючи на кіберочки повідомлення. Коли користувач був досить вільний, щоб прочитати повідомлення, алгоритм запам'ятовував цей момент і свідчення мозку, самостійно навчаючись і підлаштовуючись під власника.

Дослідники вірять, що незабаром їх продукт допоможе людям позбутися від настирливої ​​активності гаджетів. Така технологія може, наприклад, допомогти водіям.