Поранено двох демонстрантів під час перестрілки у Фергюсоні

Двоє протестувальників отримали поранення у перестрілці з поліцейськими. Американське місто Фергюсон відзначило роковини загибелі чорношкірого підлітка від рук правоохоронця

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters та BBC.

Дві людини отримали поранення під час перестрілки між поліцією та протестувальниками у неділю вночі у місті Фергюсон, штат Міссурі. Стан одного із них "критичний, нестабільний".

Мирна маніфестація із нагоди роковин смерті чорношкірого підлітка, вбитого поліцією, переросла в агресивний протест із настанням темряви. Протестувальники почали перекривати дорогу та розбивати вітрини в околиці, де минулого року стався інцидент.

Маніфестанти почали кидати в поліцейських пляшки з водою, викрикуючи "Ми готові до війни!". Вогонь, як передають Reuters та BBC, відкрили з боку протестувальників. Поліцейські вистрілили у відповідь. Від перестрілки постраждало двоє демонстрантів, прізвища яких поліцейські не називають

Як передає BBC, стан одного із поранених "критичний, нестабільний", йому роблять операцію. За словами поліції, він мав при собі украдену зброю.

У понеділок зранку поліція закликала маніфестантів розходитися, оскільки "це вже був не мирний протест" і попередила про використання хімічних засобів. За повідомленнями очевидців у Twitter, правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Вчора в американському місті відбувся марш пам’яті Майкла Брауна, якого рік тому застрелив поліцейський Даррен Вілсон. Після інциденту поліцію звинуватили в упередженому ставленні до темношкірих, випадок спричинив тривалі масові протести.